Friday, January 13, 2012

THE END OF CAMPUS LIFE

Setelah 5 tahun bersama-sama menempuh cabaran dan dugaan sebagai seorang pelajar, akhirnya sudah sampai ke kemuncaknya. Kalau sebelum ni duk tengok member2 dan senior je yang grad. Sekarang, tibalah saat kami di pihak editorial Puisi Si Puteh.

Sebelum ni paling lama kita berpisah pun cuma 8 bulan. Intern. Sekarang, masing-masing mengambil haluan bidang masing2. Mungkin ada yang berkerjaya, sambung master, duduk rumah, dan lain-lain lagi.

Apapun, moga-moga Puisi Si Puteh tidak akan berhenti disini walaupun pembacanya tidaklah seramai BlogSerius. Dan aku juga harap2 FANTASY LEAGUE Sibil xkan terhenti sampai bila-bila.

Selamat Berjaya kawan-kawan seperjuangan!!!

Saturday, December 17, 2011

PYFC menunjukkan peningkatan

seperti anda semua sedia maklum, hampir semua pasukan telah berjaya mengekalkan kedudukan kecuali 6 pasukan, iaitu Ayayai FC yang memintas Bote Kanan lalu naik ke tangga ke-2 dan Puri Yeeshtan FC yang memintas London Rioters dan naik ke tangga ke-12. hal ini disebabkan oleh kutipan mata dibawah paras purata yang dikutip BK lalu mengakibatkan kejadian ini berlaku.

Harimau Melayu meningkat dari tangga ke 8 ke tangga ke 7 setelah memintas SanaGol FC dengan perbezaan mata sebanyak 1 mata. kedudukan yang masih belum kukuh dan masih boleh berubah bila-bila masa dalam gamweek 16 ini.

manakala peningkatan PYFC memotong LR pula disebabkan oleh motivasi yang diperoleh manager PYFC setelah dihentam dalam minggu lalu. walau bagai manapun, ini adalah peningkatan yang pertama sejak beberapa minggu yang telah kita lalui, PYFC yang selama ini sering merudum telah mula menunjukkan peningkatan.

manager of the week untuk minggu ini jatuh kepada Abdullah Khafif yang menunjukkan peningkatan dan kutipan mata sebanyak 59 mata.

Tuesday, December 06, 2011

London Rioters mengamuk, Masin FC tidak tergugat

dalam gameweek 14 yang telah lalu, Masin FC telah melanjutkan penguasaan ke atas Sibil Liga dengan mengungguli liga buat 3 minggu berturut-turut yakni rekod kedua tertinggi bagi pemegang tampuk teratas selepas Ayayai iaitu 10 kali berturut-turut. empat pasukan teratas masih kekal tidak digugat mana-mana pasukan iaitu Masin FC, Bote Kanan, Ayayai FC dan nate fc.

5 pasukan telah menunjukkan peningkatan iaitu balongan FC, Camar Laut, SanaGol FC, Harimau Melayu dan London-Rioters. sungguhpun hanya peningkatan 1 tangga, London-Rioters (LR) telah membuktikan kepada semua pasukan yang pasukan tangga terbawah juga mampu untuk mampir sebagai manager of the week untuk gameweek 14 ini. dengan 88 mata dikutip pada minggu lalu, LR telah memintas Puri Yeeshtan FC yang selama ini selesa berada di tangga ke 12 liga.

empat pasukan yang mengalami penurunan tangga ialah, Dashing4men fc, Campion, Alkaput dan Puri Yeeshtan. penurunan tangga mendadak oleh Campion daripada tangga ke 5 ke tangga ke 10 merupakan penurunan terpantas dalam liga ini. anugerah penurunan secara konsisten pula mesti ditujukan kepada Puri Yeeshtan FC yakni kita sedia maklum, PYFC sebelum ini pernah menduduki tangga ke-2 dalam liga untuk gameweek 4.

akhir kata, 1 sibil, 2 sukan! majulah futsal dan badminton untuk sibil!

Friday, December 02, 2011

Ayayai sudahlah jatuh, ditimpa tangga pula

setelah merampas takhta liga daripada Ayayai FC, Masin FC telah berjaya mengekalkan posisi untuk minggu kedua berturut-turut yang selama ini telah diterajui oleh Ayayai untuk 11 minggu. hal ini menunjukkan program peningkatan pasukan Masin FC telah membuahkan hasil dengan membuat review sepanjang minggu bagi memastikan point maksimum mampu diperoleh dengan bergaya.

Ayayai yang pada minggu ke-12 telah dipintas Masin, pada minggu ini dipintas pula oleh Bote Kanan. peristiwa ini bolehlah dikaitkan dengan pepatah sudahlah jatuh ditimpa tangga pula. selain itu, pasukan yang telah berjaya menunjukkan peningkatan pada minggu 13 adalah pasukan Campion, Camar Laut, alkaput dan Harimau Melayu.

tiga pasukan terbawah yang dahulunya sering menjadi rebutan alkaput, SanaGol dan abe pijie kini telah diambil alih oleh PureeYeeshtan, London Rioters dan tak lain tidak bukan, abe pijie yang masih belum berjaya menunjukkan peningkatan waktu demi waktu.

dalam pada itu, manager of the week pada minggu ini dirangkul oleh zulhasri wahap dengan kutipan mata sebanyak 63 mata. diharap, semua pasukan terus menunjukkan peningkatan dan tidak ada yang putus kawan semata-mata permainan yang tidak memberikan apa-apa hasil ini.



selain itu, ucapan tahniah ditujukan kepada pasukan futsal CV1 yang telah berjaya mendapat tempat ke-3 untuk pesta riangria futsal batch jan'07. kejayaan yang ditempa bukanlah hasil daripada mana-mana individu tetapi dengan berkat usaha yang ditunjukkan oleh ahli pasukan dan semangat kesukanan yang jitu.

namun begitu, pujian kepada rakan sekelas yang telah cuba menjayakan kejohanan ini bagi mencukupkan korum pemain kerana kecederaan yang melanda kem civil, beberapa pemain tidak dapat diturunkan. terima kasih juga kepada saki baki pasukan civil chicks yang memberikan sokongan yang tidak menyertai kejohanan kerana juga dilanda masalah kecederaan.

Tuesday, November 08, 2011

natey fc mengamuk sama seperti Bolton Wanderes

biarpun penyu fc kalah kepada rusa fc pada minggu lalu, semangat skuad natey fc pula berkobar-kobar sehingga dilihat seperti mengamuk bagai harimau betina setelah dicuit anaknya. dengan mengutip sebanyak 87 mata telah menyebabkan skuad pimpinan kolo ulu ini melonjak naik daripada tangga ke-6 ke tangga ke-4 liga justeru menyapu gelaran manager of the week untuk gameweek ke-11. biarpun skuad ini hanya diformasikan dalam minggu ke-2, kepimpinan kolo ulu nyata terserlah setelah khabarnya, t-team telah cuba melamar kolo ulu sebagai pembantu jurulatih untuk musim mendatang.

Ayayai FC seperti biasa selesa di atas dan sedang dikejar Masin FC yang telah berjaya memintas Bote Kanan dengan mengutip 76 mata pada gameweek ini. Dashing4men FC juga telah memintas Campion dan berada di tempat ke-6 liga di bawah Balongan FC yang dipintas natey fc pada gameweek ini. SanaGol FC yang pada minggu di belakang selesa dalam 3 tangga terbawah kini telah meningkat naik ke tangga ke-8 liga dan telah mula memberikan persaingan dalam Sibil Liga.

Alkaput juga telah mula mengorak langkah menuju keluar daripada 3 pasukan terbawah yang kini diganti oleh Puri Yeeshtan FC dan London-Rioters. abe pijie masih di posisi asal yakni tangga terbawah walaupun minggu demi minggu telah berlalu, namun abe pijie sentiasa dikecewakan dengan jumlah mata yang tidak berganjak dan hanya melayakkannya berada ditempat beliau berada sekarang.


bagi mengulas situasi liga head to head pula, masin masih kekal dengan rekod tanpa kalah dan berada di puncak liga. namun begitu, ada ura-ura mengatakan, yang liga head to head baru akan di buka bagi memberi ruang kepada pasukan lain yang masiih belum mendaftar untuk mendaftar segera. keputusan adalah seperti berikut.


kepada pasukan yang belum berjaya diharap akan bersabar. kepada yang berada di atas jangan berlagak, kerana bila-bila masa sahaja anda boleh jatuh kebawah. ibarat kata orang tua-tua, hidup ini bagaikan roda, taik memang selalu terkena, emas permata teramatlah jarang sekali. namun apabila terkena emas permata sakit-sakit badan pula walau tiada busuknya.

Saturday, November 05, 2011

Sekadar Selingan

Selamat berhujung minggu wahai pembaca sekalian. (andai masih ada)

Pihak editorial Puisi Si Puteh yang tak berapa nak putih ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha buat smua!

"korban itu bukan takat sembelih lembu, diri kita juga perlu dikorbankan. Bukan kata korban sembelih diri sendiri, tapi berkorbanlah dalam bentuk apa jua harta, masa, ilmu, jiwa raga, demi agama , bangsa dan negara!" -dari 3 pemuda kacak-

sekian. selamat bercuti!

Friday, November 04, 2011

SanaGol FC telah menunjukkan muscle!

4 tangga teratas masih tiada perubahan pada minggu ini dan telah menunjukkan sedikit perubahan dalam perbezaan mata antara Masin FC dan Bote Kanan yang mana, Masin FC telah berjaya merapatkan jurang mata kepada 8 mata. ramalan awal pada minggu ini, kemungkinan Masin FC akan memintas Bote Kanan disebabkan form Bote Kanan yang semakin merudum minggu demi minggu.

walaupun begitu, Ayayai FC masih gah di puncak liga dengan jarak 43 mata mendahului Bote Kanan dan masih berada dalam zon selesa dengan hanya perlu mengutip mata melebihi paras average untuk minggu hadapan untuk kekal di tempat pertama. Campion telah berjaya meningkat naik daripada tangga ke 7 pada minggu lalu ke tangga ke 5 pada minggu ini dengan 467 mata terkumpul. kedudukan tempat ke 5, 6 dan 7 diramalkan persaingan sengit akan berlaku kerana jurang satu dua mata yang membezakan kedudukan mereka.


SanaGol FC melonjak naik 3 anak tangga dengan 62 mata dikutip dalam gameweek 10 telah serta merta mengeluarkan SanaGol FC dari kelompok relegasi yang kini telah di ganti oleh London-Rioters. Alkaput juga cemerlang membuat peningkatan dan berusaha keras untuk keluar dari kelompok relegasi yang dalam minggu-minggu lepas dilihat seperti sudah berputus asa.

namun, abe pijie masih lagi tidak berganjak seperti telah redha akan pasukannya yang berada dibawah liga. diharap abe pijie terus bersabar dan berusaha untuk melonjak naik pada minggu-minggu yang akan datang. dengarnya sudah menyokong Man U, dulu Arsenal. lepas ni Man City pula ya?

manager of the week untuk gameweek 10 telah dinaungkan kepada frem mcgrath kerana jumlah point yang dah tak boleh nak tinggi lagi dah daripada orang lain dengan kutipan 62 mata. mash tiada lagi manager yang mampu mempertahankan gelaran MOTW lebih daripada sekali. untuk manager yang mampu mempertahankan gelaran dalam minggu berturut-turut, ha, dengar cerita pihak pengurusan nak bagi hadiah. buat elok-elok minggu ni. all the best to all, may the best team win!

p/s: update lewat sikit minggu ni kerana ada assignment arab. LOL

Puteh? Siapa dia?

Pengikut Yang Ikut Senang

There was an error in this gadget