Sunday, December 12, 2010

Hidup..

kadang2 hidup ni gembira.. n kadang2 hidup ni sedih... bak kata ronan keating... life is a rollercaster.. u just hv to ride it.. ada atas ada bawah...

tapi...

bile sedih kadang2 kite susah sgt nak bgun.. kenape? ap sebabnye.. padahal kita tau kita mesti bangkit atau bak kata org putih "bounce back"..

tapi..

kadang2 hati kita yang xnak berubah... kita sengaja biarkan diri dibelenggu perasaan macam tu...

sedih mmg sedih.. tapi..

xkan nak sedih je memanjang... klu korg tnye si puteh... si puteh akan beri masa utk diri ni bersedih n when the time come... i'll bounce back.. fresh start.. fresh mind to face the world again..

adakah aku akan berharap lagi?

itu soalan yang aku sendiri tak boleh nak jawab sekarang.. nak tau sebab ap?


sebab aku tak study lagi!

p/s: jangan terlalu kecewa bila kita diuji. ujian tu penting so kita boleh jadi lebih matang.. tak kesah la dlm ape2 hal pn.. n jangan sia2kan org yang syg pada korg.. they are there for a reason..

Tuesday, December 07, 2010

ini kisah kambing


alkisah terdapat seekor kambing yang disayangi tuannya.
si kambing mempunyai ramai kawan drp pelbagai bangsa haiwan yang selalu mencemburuinya.
si kambing kesayangan selalu endapat layanan istimewa.
tiap minggu kambing itu dimandikan begitu sahaja.

si kambing mempunyai seekor kawan baik iaitu ayam jantan.
ayam jantan selalu bersama-sama si kambing ke mana-mana.
tiap masalah pasti dikongsi bersama.
itulah sahabat sejati namanya.

pada satu malam yang gelap gelita.
si kambing tidur disebelah rakan baiknya.
si ayam rabun malam x nampak apa-apa.
mengharap pertolongan si kambing yang bijaksana.

pada malam hari lainnya.
tuan si kambing mengambil kambing secara tiba-tiba.
membawa si kabing ke dalam kereta.
untuk menjadi teman si tuan yang tiada siapa-siapa.

tuan si kambing minat piala malaysia.
malam itu final piala malaysia pula.
dibawanya kambing ke dalam stadium.
mereka menonton bola live NS vs Kelantan bersama.

setelah tamat perlawanan mereka pun pulang.
naik kereta kambing duduk di belakang.
sampai di ladang sebelum subuh.
si kambing kembali ke tempat tidur dalam gelap gelita.

pagi esok si kambing bercerita.
kepada rakan tentang piala malaysia.
kepada ayam jantan dan yang lainnya.
mampukah mereka mempercayainya?

Puteh? Siapa dia?

Pengikut Yang Ikut Senang

There was an error in this gadget